När jag har en ledig dag får jag ofta lust att baka och här är ett recept på ett lite grövre favorit bröd.
4 dl ljummet vatten
2,5 dl mjölk ( gärna 3%)
1 pkt jäst
400 gr rågmjöl
2 tsk salt
1 msk sirap eller honung
Ca 400-500 gr vetemjöl
Rör ut jästen med vatten o mjölk,
Blanda i resten utom vetemjölet som rörs i lite i taget.
Degen ska vara fast men lite klistrig
Jäs under duk i en timme.
Häll ut degen på ett mjölat bord och dela i 15 bitar, rulla varje bit till små avlånga bullar, lägg dem på plåten och pensla ev med kallt kaffe.
Jäs ca 45 minuter och grädda därefter i 200 grader i 20 minuter.
Titta gärna in hos Karin för andra favorit bak tips.
Bland annat hennes gifflar är jättemumsiga.
Vad kul att du bakar och visst är det gott med nybakat, det går liksom inte att jämföra. Ha en bra avslutning på påskhelgen Kram Karin
SvaraRadera