onsdag 25 april 2012

Motar alzheimers så gott det går.

Enligt diverse undersökningar ska tre koppar kaffe om dagen minska risken för bl a alzheimers. Undra om sex koppar ger mig superkomihåg? Näää, det hade jag nog märkt vid det här laget.

måndag 23 april 2012

Till Emmylou

Släktens senaste tillskott blev en liten tjej. Grattis till A och D i Danmark. En filt i "feather and fan" mönster blir ett perfekt ombyte till allt annat jag gör och en härlig välkommen present till Emmylou.

onsdag 18 april 2012

Nu gjorde jag det IGEN

Det här är definitivt ett brott mot mitt eget nyårslöfte - att göra klart en sak i taget. Men vad ska man göra när ideerna hoppar jenka i huvudet. Jag måste bara komma igång med projektet.
Jag stickade en vit tröja i ett härligt boucle garn på rundsticka. Mönstret fanns bara i huvudet och min kropps uppfattning är tydligen lite ur kurs.( den blev för tight tyckte jag )REPA UPP OCH GÖR OM. Det vita garnet skulle inte räcka till en större modell så jag gjorde om mönstret helt och lade in lite svarta ränder.
Jag hade ju massor av samma garn i svart så jag "skulle bara" göra en helsvart tröja först. Resultatet efter ett par mindre upprepningar blev superbra. En lång tröja som jag ska knäppa med ett blixtlås. Sy samman behövdes inte då allt är ihopstickat med raglansöm och rundsticka. Endast blixtlåset ska sys för hand.

Tröjstickena är för stora att ha med när jag åker bil så då har jag börjat på en korg till husbilen - att ha handarbetesprojekt i förstås. Jag virkar i plastsnöre och det är tungt för handleder och fingrar så då måste jag ha något lättare att pyssla med emellan.
Då passar det utmärkt att jag hittat ett korsstyngsbroderi med nalle puh på som jag kan göra om till mitten rutan i en baby filt. Den virkar jag i Tilda bomullsgarn. Förklaringar till mitt nyårslöftesbrott finns det gott om.
Nu sticker jag till min favvobutik och ser om de fått in något nytt kuligt garn.

fredag 13 april 2012

Lille söta Nasse

Nalle Puh håller sin trygga hand över Nasse som är orolig över det mesta.

onsdag 11 april 2012

Påsk mössa

annie
Inspirerad av forsythtia busken utanför dörren och motiverad av helgens snöoväder så stickade jag denna knallgula mössa till mig. Den fungerade som ett mantra för så snart jag tog på den så slutade det att snöa. Tro vad man vill men det var coolt.

lördag 7 april 2012

Glad påsk önskar vi er alla.

Glad påsk önskar vi er alla.

torsdag 5 april 2012

Skönt att bara sitta och titta

Skönt att bara sitta och titta, efter en lång hård dag på jobbet. Ryggen kändes som den skulle gå av och till slut kunde jag knappt vrida på huvudet så ont gjorde det i nacken. Beskrivningen "gam-nacke" var precis så som jag såg ut. Tur att älsklings"gubben" kom och hämtade mig för en timme till i bussen hem efter tio timmar på jobbet hade inte fungerat. En kall god yoghurt, trevligt sällskap och en stund i hamnen. Spegelblankt och vindstilla med solnedgång, då saknade jag verkligen båten.

söndag 1 april 2012

Nu är mössorna klara

Nu är mössorna som skall till Tansen Mission Hospital i Nepal (klicka på länken så får du veta mera om du vill) klara.
Det blev en blandad kompott av härliga färger och modeller.

Tre stycken i modellen Estelle med olika variation.

Tre härliga Nepalmössor, ang mönster se tidigare inlägg.


Till sist olika variationer på L W´s moss-stickade små mössor. Se hennes mönster HÄR.